In geval van schade kunt u een beroep doen op uw verzekeringsmaatschappij. Meldt uw schade in dat geval bij uw maatschappij of tussenpersoon.

Mocht u een lease-auto rijden, neem in dat geval contact op met uw leasemaatschappij. U krijgt dan een schadenummer toegewezen. Meldt dit schadenummer aan ons en wij kunnen gelijk beginnen met de reparatie.

Afhankelijk van uw polisvoorwaarden kunt u bij Schalken Autoschade meteen een afspraak maken voor reparatie. Om u sneller van dienst te kunnen zijn vragen wij u om uw kenftekenbewijzen en groene verzekeringskaart mee te brengen.

Hoe ben ik verzekerd?

WA uitgebreid CASCO

Dit betekent dat u verzekerd bent zowel voor schade aan de auto van de tegenpartij als uw eigen auto. In het verleden werd dit ook wel een All Risk verzekering genoemd.

Ook bij een eenzijdig ongeval, kunt u een claim neerleggen bij de verzekering. Schalken Autoschade kan voor u informeren of het interessant is om een schade zelf te betalen. In geval van WA met uitgebreid CASCO kunt u altijd een afspraak maken bij ons.

Vaak betekent reparatie bij Schalken Autoschade dat uw eigen risico geheel of gedeeltelijk vervalt.

WA beperkt CASCO

Naast schade aan het voertuig van de tegenpartij, wordt in de meeste gevallen ook diefstal- inbraakschade, brand/stormschade en aanrijding met dieren vergoedt door uw verzekering. Schalken Autoschade kan voor u informeren of uw verzekering een bepaalde oorzaak dekt. Als uw eigen schade onder de dekking valt, kunt u bij ons meteen een afspraak maken voor reparatie!

WA

In dit geval wordt enkel de schade aan het voertuig van de tegenpartij vergoed. U kunt natuurlijk altijd terecht voor een offerte om uw eigen schade te laten repareren.

Waarborgfonds

Het Waarborgfonds keert geld uit aan benadeelden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig. Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades. Er dient altijd aangifte te worden gedaan bij de politie. Ter bevestiging van de gemaakte schade zijn er minimaal twee onafhankelijke ooggetuigen nodig die verslag kunnen doen van het incident. Indien een geparkeerd staande auto is beschadigd en de dader is niet bekend, dan kunt u gebruik maken van het Waarborgfonds. Voor nadere informatie en voorwaarden adviseren wij u contact op te nemen met: Het Waarborgfonds Motorverkeer, Postbus 3003, 2280 MG, Rijswijk.

Neem contact op met ons

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pg, gif, png, pdf.