U heeft een kras of deuk in uw auto. Dat is erg vervelend en komt u natuurlijk nooit uit.

Maar wat moet u nu doen? Wat moet u eigenlijk regelen?

Maak gebruik van getuigen

Getuigen zijn zeer belangrijk om een spoedige afhandeling van uw autoschade te bevorderen. (En om te voorkomen dat het voorval verkeerd wordt geïnterpreteerd door de andere partij.)

Bevestig na een aanrijding meteen met wie u te maken heeft. Dit doet u door de identiteitsgegevens van de bestuurder van de auto van de tegenpartij te noteren. Noteer ook altijd de nummerplaten op van auto’s waarvan de bestuurder het voorval heeft kunnen zien.

De beste getuigen zijn neutrale toeschouwers. De verzekeraar, en als het zover komt de rechter, hechten bijvoorbeeld meer waarde aan de verklaring van volwassenen en buitenstaanders dan die van familie en kleine kinderen.

Wanneer haalt ik de politie erbij?

Bij een ernstig ongeval (letsel, flinke materiële schade) moet de politie altijd gebeld worden. Zonodig ook de ambulance via 112. Gaat het om geringe schade en is men het met elkaar eens over de toedracht, dan is tussenkomst van de politie niet noodzakelijk. Zorg wel dat het schadeformulier ondertekend wordt. Zo niet: alsnog politie erbij.

De bemoeienis van de politie kan een hoop gedoe voorkomen. Ook bij eenvoudige aanrijdingen. De aantekeningen in een politierapport (registratieset) kunnen bijvoorbeeld van nut zijn als de tegenpartij achteraf ineens met een heel andere lezing van het gebeurde komt.

Neem contact op met ons

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: pg, gif, png, pdf.